Ortaöğretime Dair Her Şey

LGS Puan Hesaplama 2021

0

LGS puan hesaplama 2021: LGS, Liselere Giriş Sınavı puan hesaplama. LGS puan hesaplaması 2021 nasıl yapılır? 2021 yılında  LGS’ye girecek olan tüm adaylar aşağıya netlerini yazarak lgs puan hesaplaması işlemini yapabilirler.

 

LGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

1- Her Derse Ait Netler Ayrı Olarak Hesaplanıyor

Bildiğiniz gibi LGS’de 3 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir. Yukarıdaki hesaplamada da her 3 yanlış sayınızda 1 doğrunuz otomatik olarak silinecektir. Örnek vermek gerekirse Matematik testinde 17 doğru 3 yanlış yaptınız. 3 yanlış cevabınız bulunduğu için net sayınız 16 olarak hesaplanacaktır.

2- Her Dersin Zorluğuna Göre, O Derse Ait Olan Puanlar Değişkenlik Göstermektedir

Örneğin, sınavda en zor test Matematik testi ise, bu testin Türkiye net ortalaması diğer testlere göre daha düşük olacağı için katsayısı daha fazladır. Buna genelde standart sapma adı verilmekte. Her yıl sınav zorluğu ve standart sapmalar değiştiği için %100 doğru bir hesaplama yapmak mümkün olmayabiliyor.

3- Her Dersin Netler, O Derse Özgü Olan Katsayı İle Çarpılmaktadır

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in yayınladığı kılavuzda yer alan ağırlık katsayılarına göre her dersin katsayıları farklıdır. Bu katsayılar, o dersteki bir sorunun ne kadar puan getirdiğini ifade etmektedir. 2020 yılında yapılan LGS’deki bu katsayılar şu şekildedir;

  • Türkçe – 5,3 Puan
  • Fen Bilimleri – 5,3 Puan
  • Matematik – 5,3 Puan
  • İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük – 2,6 Puan
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi – 2,6 Puan
  • Yabancı Dil – 2,6 Puan

4- Her Derse Ait Puanlar Ayrı Olarak Hesaplandıktan Sonra Her Öğrenciye Verilen Taban Puan Eklenmektedir

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), her öğrenciye 104 puan vermektedir. Yani sınava girip hiç bir soru işaretlemezseniz alacağınız puan 104’tür. Sınavdan alacağınız her puan, 104 puanın üzerine eklenmektedir.

2021 LGS Puan Hesaplama

 

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.